ברוכים הבאים לבוקסטרפ (BookStrap)
- קטגוריות הכל, עצמאיים, שכירים
- תגים בוקסטרפ (BookStrap)
ברוכים הבאים לבוקסטרפ (BookStrap)! אז לכל מי ששאל את עצמו מה זה בכלל ומה עושים כאן? כאן תקבלו את התשובות!
רשימת נושאים:
מה זה בוקסטרפ (BookStrap)?
בעולם המחשבים משמעות המושג Boot-Strap הוא בין היתר לעשות דברים ללא עזרת אחרים כלומר לעשות דברים בעצמך – DIY (Do it yourself). גם אצלנו המשמעות של בוקסטרפ היא לאפשר לעצמאיים ושכירים להתנהל מול הרשויות והמוסדות בכוחות עצמם ללא עזרת אחרים.
המטרה של “בוקסטרפינג” היא לאפשר לעצמאיים ושכירים לחסוך כסף. בכך שהם מטפלים בענייני הכספים בעצמם וגם מקטינים את הסיכון בתחילת הדרך כאשר מקימים עסק חדש או שמנהלים עסק קטן. לאחר שהעסק צומח וגדל והערך לשעה שלכם “שווה יותר”, אז ניתן להביא איש מקצוע שיספק שירות מקצועי ואיכותי המתאים לצורכי העסק הגדל.
מה מטרת בוקסטרפ (BookStrap)?
המטרה של BookStrap היא לאפשר לעצמאים להעז להקים ולנהל את העסקים שלהם בעצמם ביעילות ובחסכוניות ולשכירים למקסם את זכויותיהם בעבודה – כך שיוכלו לקבל החלטות נכונות בניהול ההון והכספים שלהם שיוביל לרווחה כלכלית.
מה תמצאו בבוקסטרפ (BookStrap)?
קורסים דיגיטליים המכילים תכנים של היכרות והתנהלות עם הרשויות, תהליכים בניהול הכספים בעסק, מקסום רווחים לעצמאיים ושכירים וקיטון בהוצאות. בנוסף, תוכלו למצוא כלים ומחשבונים אשר ישמשו אתכם וישרתו אתכם במידת הצורך.
בעזרת הקורסים והכלים תוכלו לקבל החלטות טובות יותר, להבין כיצד להתנהל מול הרשויות, לחסוך בעלויות השוטפות בעסק, להיחשף להזדמנויות וסיכונים. אנו מגשימים חזון זה על ידי בניית קורסים בשפה פשוטה וכלים פרקטיים המלווים אותך צעד אחר צעד.
מי עומד מאחורי בוקסטרפ (BookStrap)?
שמי אליאב חורי ואני כלכלן ורואה החשבון ובעל משרד בראיית חשבון המספק שירותי ניהול כספים וייעוץ לחברות, עמותות ועצמאיים בתחומי הכספים. מלבד זאת, אני בעל עסק בתחומים הקשורים להגשמה עצמית של נוער במהלך שירותו הצבאי (דפ”ר90, יום100, הכומתה).
בבוקסטרפ מטרתי לא לייעץ לכם כיצד לפעול או לספק לכם שירות כרואה חשבון (אשתדל להציג את הדברים ומונחים בצורה פשוטה ביותר כדי שכל אחד יוכל להבין ולאו דווקא בז’רגון המקצועי) אלא להעניק לכם ידע וכלים אשר יאפשרו לכם לקבל החלטות טובות יותר בניהול הכספים שלכם.
לפני שאמשיך אדגיש כי BookStrap מוצג ברובו בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד וכל הדברים המוצגים כאן ובאתר בכלל מופנים לנשים במידה שווה כמובן!
מה הוביל להקמת בוקסטרפ (BookStrap)?
במסגרת עבודתי כרואה חשבון ועצמאי בעל עסק נחשפתי לצרכים של עסקים קטנים אשר אינם מקבלים מענה ומטרתי היא למלא צרכים אלו.
כך שלעצמאיים ולשכירים תהיה אלטרנטיבה חדשה במקום היעזרות באיש מקצוע הגובה סכום משמעותי ביחס למחזור העסק או לעשות דברים בעצמם עם טעויות ולשלם בקנסות ועיצומים או גרוע מכך לקבל החלטות משמעותיות שגויות.
מהם הצרכים של עצמאיים שבגללם הוקם בוקסטרפ (BookStrap)?
ישנם עצמאיים “מתחילים” שהם בתחילת דרכם ועצמאיים “ותיקים” שהם כבר תקופה ארוכה עצמאיים וכל אחד עומד בפני אתגרים משלו:
חשש של מתחילים:
נתקלתי בהרבה יזמים פוטנציאלים שרוצים להגשים את עצמם ולהקים מיזם/עסק משלהם אבל לא יודעים איך להתחיל. הם חוששים מכיוון שהם לא יודעים דברים שחשוב שידעו, יכולות להיות הרבה סיבות לחששות הקשורים בפיתוח המוצר, גיוס לקוחות וחלקן גם קשורות לעניינים בירוקרטיים והתנהלות מול רשויות. אני חושב שהדבר האחרון שצריך למנוע הקמת מיזם הוא הליכים בירוקרטיים והבנה בעזרת BookStrap של התהליכים וכיצד דברים עובדים תקל בהקמה של העסק.
הפסד כלכלי:
החיסרון הגדול ביותר בעסק הוא שעוד לפני שהרווחתם את השקל הראשון כבר אתם צריכים להוציא לפחות 2,500 ₪ בשנה ל”אחזקת” העסק מול הרשויות. זה לא נגמר בשנה הראשונה ונדרש כל שנה לשלם הוצאות אלו ומידי פעם צצות “הפתעות” חדשות שמגדילות את ההוצאות. לכן BookStrap מציע אלטרנטיבה בה תוכלו להגיע למינימום הוצאות בהקמת העסק.
אי מקסום זכויות:
לא פעם ולא פעמיים שמעתי על מקרים בהם עצמאיים ניזוקו מכך שהם לא מקסמו את הזכויות שלהם. לכן הם שילמו מיסים גבוהים יותר או שלא קיבלו קצבאות או מענקים מסיבות מגוונות או שחטפו קנסות כאשר הם יכלו להימנע מהם. בתור עצמאיים, בחרתם לקחת אחריות על מצבכם הכלכלי ולכן לא יעזור להפנות אצבע מאשימה לאיש המקצוע או לרשות המיסים אלא אתם צריכים לדעת שאם אתם לא תעמדו על הזכויות שלכם אף אחד לא יעמוד עליהם. לא סתם נאמר בפרקי אבות “אם אין אני לי, מי לי?”. בעזרת BookStrap תהיו חכמים יותר ותדעו למקסם את הזכויות שלכם.
תלותיות:
אחד החסרונות הגדולים ביותר בהיעזרות באיש מקצוע הוא התלותיות שנוצרת לכם בו. לעצמאיים “הוותיקים” בטח מוכרת התופעה צריכים עזרה מצד איש המקצוע (קנסות, מכתבים, תשלומים וכו’) ועד שאיש המקצוע טיפל בעניין שלכם צברתם ריביות או שדרשו ממכם כסף על עבודה של שנייה וחצי?! BookStrap מעניק את האפשרות להיות עצמאיים עצמאיים! ולהקטין את התלות שלכם באנשי מקצוע כך שהשליטה תהיה בידיים שלכם.
תחתית שרשרת המזון:
בהמשך לעניין התלותיות שהעליתי למעלה, אני רוצה שתבינו היכן אתם נמצאים בסדרי עדיפויות של אנשי המקצוע. דמיינו שאתם יועצי מס או רואה חשבון שמספקים שירות למאות עסקים. הלקוחות שלכם מתחלקים לעסקים גדולים, בינוניים וקטנים. שכר הטרחה מהלקוח הגדול הוא המשתלם ביותר עבורכם מכיוון שאתם מתנהלים רק מול גורם אחד שיש בו הרבה עבודה והשכר טרחה השנתי ממנו הוא 30,000 ₪. מנגד יש לכם לקוח שהוא עסק קטן שדורש 20% מהעבודה שנדרש על הלקוח הגדול אבל הוא משלם רק 3,000 ₪. מי יקבל את תשומת לב איש המקצוע? הלקוח הגדול או הקטן? התשובה כמובן היא הלקוח הגדול כי הוא כדאי יותר. הבינו שלפעמים היחס הוא לא מזלזול אלא משיקולי כדאיות (וחוק פארטו) ולכן BookStrap מעניק לכם את האפשרות להיות מחוץ לשרשרת המזון.
הבנת העסק:
לעיתים בעלי עסקים לא שמים לב/מבינים את ההתנהלות העסקית שלהם ולכן ביצוע “בוקסטרפינג” מוביל למעקב אחר ביצועי העסק ואיתו ההבנה על הגורמים המשפיעים עליו לטוב ולרע והאפשרות לפעול בהתאם.
מהם הצרכים של שכירים שבגללם הוקם בוקסטרפ (BookStrap)?
הרבה מחבריי ומשפחתי עובדים בתחום ההייטק בישראל ולרוב הם מבולבלים מהביטויים שהם נחשפים אליהם ומשפיעים על הרווחה הכלכלית שלהם בעתיד ולכן חשוב להם לקבל החלטות נכונות. בעיה זו נמצאת לא רק בהייטק אלא אצל כל השכירים. הייתי מחלק את הצרכים שלכם כך:
הבנת תנאי העבודה:
כאשר אתם חותמים על עבודה חדשה חשוב שתבינו את הסכם העבודה עליו אתם חותמים ואת הסעיפים הכלכליים שבו (כמובן שגם את המשפטיים) ומה ההשלכות שלהם. האם אתם מבינים את תלוש השכר שלכם? האם אתם מאשרים שהוא תואם להסכם העבודה עליו חתמתם? האם מקום העבודה ממקסם את הטבות המס שאתם יכולים להשתמש? האם אתם משלמים על יגיעה אישית או “מס הוני”? אם אתם לא מבינים אז גם לא ברור לכם כיצד הנטו משמעותית נמוך ביחס לברוטו.
התמודדויות בירוקרטיות:
כשכירים מקום העבודה הוא שמתעסק בכל הבירוקרטיה עבורכם אבל לעיתים גם לכם יהיו “נגיעות” כמו מה צריכים למלא בטופס ה-101 בתחילת כל שנה? מה עושים עם טופס 106 שמקבלים ממקום העבודה? כיצד מבצעים תיאום מס או דורשים החזר מס שמגיע לכם?
קבלת בחירות נכונות:
במסגרת הסכם העבודה קיימים בידיכם מספר בחירות שמקום העבודה משאיר בידיים שלכם (אם לא תקבלו החלטות הוא יבצע אותם עבורכם אם לא ביקשתם לשנות). סיטואציות אלו לעיתים קרובות הם חשובות מאוד ומשפיעות על המצב הכלכלי שלכם בטווח הארוך, סיטואציות שכאלה יכולות להיות: בחירת קרן פנסיה או קרן השתלמות, תוכניות מיוחדות של אופציות ומניות וכו’.
מה איפשר את הקמת בוקסטרפ (BookStrap)?
בעבר, קשה היה לדמיין שמיזם כמו בוקסטרפ יוכל להתקיים אך בזכות מספר תהליכים שהתרחשו בעולם הפכו אותו לאפשרי:
תפוצת הידע ומידע:
האינטרנט היום מאפשר לנו לקבל הרבה מאוד מידע במגוון תחומים והוא נותן גם אפשרות לחקור נושאים לעומק כך שהידע היום הוא נחלת כולנו ולא יחידים. כשאני אומר ידע ומידע אני גם מתכוון שניתן בקלות להגיע למומחים בעלי ניסיון שיכולים לעזור לייעץ בתחומים נישתיים בהם אתם צריכים עזרה מקצועית.
מערכות מידע לעצמאיים:
בעבר אם הייתם רוצים מערכת מידע לניהול החשבונות שלכם הייתם צריכים לשלם אלפי ₪ כל שנה כדי לעשות זאת. כיום קיימות מערכות מידע שאתם יכולים להשתמש בהם בתשלום סימלי ולקבל את אותה תוצאה.
פיתוחים של רשות המיסים:
בעבר היה חוסר יעילות משווע ברשויות המיסים, כאשר היה נדרש להגיע פיזית לרשויות המס ולהגיש מסמכים מודפסים וכו’. כיום (הרבה בזכות הקורונה) יש לכם אפשרויות גדולות יותר לבצע דברים מרחוק ולשלוח מסמכים באופן דיגיטלי ולקבל מידע בקלות.
שילוב כל שלושת התהליכים יחד מעניק את האפשרות להקים ולנהל עסק בעלויות מזעריות באמצעות BookStrap (בוקסטרפ).
דיסקליימר: אין לראות פוסט זה כייעוץ מקצועי או מתן חוות דעת או המלצה אלא רק מהווה מסירת מידע בלבד ולא תחליף לייעוץ מקצועי, כמו כן ניתן לקרוא ביתר פירוט את ה-Disclaimer כאן.
פוסטים רלוונטים נוספים

עוסק פטור מורשה – סעיף 13 תקנות מע”מ

דיווח מע”מ
