בוקסטרפינג האם כל אחד יכול?
- קטגוריות הכל, עצמאיים, שכירים
- תגים בוקסטרפ (BookStrap)
אחרי שהסברתי מה זה בוקסטרפ בפוסט הקודם, השאלה החשובה ביותר שצריכה להישאל היא האם כל אחד יכול לעשות “בוקסטרפינג”?
האם כל אחד יכול לעשות "בוקסטרפינג"?
התשובה לכך תלויה בין היתר בכם, בוקסטרפינג מתאים למי שיש רצון ללמוד ולהשקיע. בדומה לכל יכולת חדשה עליכם ללמוד וליישם אותה כדי להצליח לרכוש אותה. מלבד הרצון ללמוד ולהשקיע, כדאי מאוד שתהיו מסודרים ומאורגנים כאשר אתם מתעסקים בבוקסטרפינג (שזה עבודה די מנהלית). בנוסף, אתם צריכים יכולת בסיסית בשימוש בכלים כמו Word ו-Excel שהיום הם כלים בסיסיים לכל עסק (אומנם תקבלו קבצים מוכנים בכלים ובקורסים אבל כדי להתאים אותם לצרכים שלכם תצרכו לבצע בהם שינויים).
אם אין לכם את היכולות המוזכרות למעלה ואת התכונות המתאימות אז הפתרון עבורכם הוא לפנות לאיש מקצוע שיעשה את העבודה עבורכם אך גם מולו תצטרכו להתנהל בצורה מסודרת ומאורגנת ולא, תשלמו על כך תשלום נוסף. או למצוא אפשרויות אחרות לניהול העסק כמו במפורט בפוסט בלינק.
אם כן יש לכם את היכולות והתכונות המתאימות אז השאלה הבאה שצריכה להישאל היא האם ביצוע בוקסטרפינג לעסק שלכם מתאים? (לשכירים התשובה הגורפת היא כן…)
האם כל עצמאי יכול לעשות בוקסטרפינג לעצמו?
התשובה הכוללת היא כן, רוב העצמאיים במדינת ישראל יכולים לעשות בוקסטרפינג לעסק שלהם שזה כולל בין היתר: פתיחת תיקים, ניהול ספרים, דיווחים, הגשת דוחות, הגשת תצהירים, שליחת פניות לרשויות המיסים. מיהם העצמאים שיכול להתאים להם לעשות בוקסטרפינג?:
מי שרוצה למזער את העלויות השוטפות בעסק למינימום.
- מי שרוצה לא להיות תלוי בגורמים חיצוניים.
- מי שרוצה להבין כיצד להתנהל מול הרשויות ולהיות בראש שקט.
- מי שרוצה למקסם את הזכויות ולמזער את החובות שלו.
- מי שרוצה להבין מתי כדאי לשלם לשירות חיצוני ומתי לא חייב.
למרות כל מה שציינתי למעלה, עדיין ישנם עצמאיים שלא כדאי להם לעשות בוקסטרפינג לעצמם. מי הם אותם עצמאיים?:
- עצמאיים שמעסיקים עובדים – העסקת עובדים היא אחריות גדולה מטעם המעסיק ונדרש הרבה ידע בתחומים מגוונים הקשורים ל: דיני העבודה, ביטוח לאומי, הפרשות פנסיות, תיקי ניכויים ועוד. כאשר משקללים את התועלת מול עלות ואת עניין הסיכון הייתי ממליץ לפנות לגורם מקצועי שיעשה את העבודה עבורכם.
- עצמאיים שיש להם מחזור (הכנסות) שנתי גדול של מעל 1.5 מיליון ₪ – כאשר מגיעים לרמות הכנסה גבוהות לרוב עולות דרישות הרשויות וגם העסקת גורם מקצועי נהפך לכדאי יותר.
- עצמאיים שמנהלים חברה – כאשר עצמאי מפעיל את העסק שלו דרך חברה יש עליו דרישות ותקנות מרחיבות יותר מעצמאי שמפעיל את העסק שלו דרך עוסק מורשה והוא נדרש לתשתית שונה משל עצמאיים.
- עצמאיים שמעוניינים להפוך ל-“גורם מקצועי” – הקורסים והידע שאנחנו מעבירים בבוקסטרפ איננו מיועד שתבינו את הרבדים העמוקים והמגוונים בניהול הכספים והתנהלות מול הרשויות כמו שאיש מקצוע אמור לדעת אלא נועד לאפשר לכם לקבל הבנה בסיסית ויכולת פרקטית לבצע את הדרוש ממכם.
אם אתם שכירים אז העולם שלכם יותר פשוט משל עצמאיים ואתם מוזמנים לעשות בוקסטרפינג לעניינים הכספיים שלכם.
דיסקליימר: אין לראות פוסט זה כייעוץ מקצועי או מתן חוות דעת או המלצה אלא רק מהווה מסירת מידע בלבד ולא תחליף לייעוץ מקצועי, כמו כן ניתן לקרוא ביתר פירוט את ה-Disclaimer כאן.
פוסטים רלוונטים נוספים

עוסק פטור מורשה – סעיף 13 תקנות מע”מ

דיווח מע”מ
